Algemeen

Uitgaan in Alphen aan den Rijn kan op diverse manieren en op verschillende plekken. Voor bijna iedereen is er in Alphen aan den Rijn wel iets te doen. Zo heb je uiteraard een verzameling van kroegen in de Julianastraat maar ook in diverse andere hoeken van zitten een kroegen gevestigd waar je terecht kan voor een frisje, biertje of wijntje. Iedereen zal zijn eigen favoriete kroeg hebben en de andere kroegen niet zo vaak bezoeken of is er zelfs nog nooit binnen geweest! Maar wat is nu de leukste plek voor een frisje, biertje of wijntje? De Alphense kroegentocht laat jou kennis maken met alle 20 enthousiaste deelnemers! Zij zullen jou donderdag 13 april 2017 gastvrij ontvangen en je kennis laten maken met zijn of haar kroeg. Sommige kroegen liggen op loopafstand van elkaar, de organisatie van de Alphense kroegentocht zorgt samen met Van der Laan voor het vervoer naar de andere kroegen. Weer of geen weer, wij zorgen ervoor dat je op je plek van bestemming komt en uiteraard weer terug komt! Reserveren is niet nodig.

Bekijk nu snel de diverse agendapunten. Stippel je kroegentocht alvast uit met al je vrienden en geniet van de diversiteit die de Alphense kroegen jou te bieden hebben!

Vervoer

Taxibedrijf Van der Laan zorgt ook weer deze editie ervoor dat je de kroegentocht niet helemaal op de fiets of lopend moet afleggen. Van der Laan is een vooruitstrevend en dynamisch bedrijf in het personenvervoer en zorgt ervoor dat er weer twee rijroutes zijn uitgestippeld tijdens de kroegentocht op 2 april. Het busvervoer zal natuurlijk ook deze avond weer gratis zijn! Wees verstandig, noteer de tijden en de routes van de busjes en maak gebruik van deze luxe!

ROUTE BUS 1 — Van Nesstraat (start 21.00)

    •   Rijnstreekhal
    •   Hooftstraat
    •   Prins Hendrikstraat
    •   Julianastraat / Rijnplein

Geschiedenis van de Alphense Kroegentocht

Sinds 1990 is de Alphense Kroegentocht de drukst bezochte donderdagavond van het jaar in de Alphense horeca. In 1990 kwamen de leden van JCI Alphen, ook wel bekend als Junior Kamer, bij één om een kroegentocht in Alphen aan den Rijn te organiseren. Witte donderdag, de donderdag voor Goede Vrijdag, werd in de agenda's genoteerd met de wetenschap dat zowel lagere als hogere scholen, overheidsinstellingen en gemeente- en provinciehuizen de volgende dag zijn gesloten. De avond van donderdag 12 april 1990 stond in het teken van een Jazz tour in de kroegen in Alphen aan den Rijn. Achteraf bleek dat de animo voor de Jazz tour niet voldoende was om het evenement als geslaagd te beschouwen. Het jaar daarop, op donderdag 28 maart 1991, is het draaiboek omgegooid waarbij de deelnemende kroegen zijn of haar eigen muziekstijl mochten bepalen. Sinds 1991 is de kroegentocht, met ieder jaar minimaal 18 deelnemers, een groot succes in Alphen aan den Rijn.